سه‌شنبه, 10 تير 1404

پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری

  • ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۴/۰۳ 
  • تعداد بازدید : 874
روابط عمومی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری گزارش می دهد
بازدید معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه از پژوهشكده

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری آقای دکتر نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور بعد از ظهر روز دوشنبه مورخ 99/04/02 از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری بازدید به عمل آورد. در این بازدید که آقای دکتر حمیدرضا عدل معاون فنی، امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه نیز ایشان را همراهی می‌کردند جلسه‌ای با حضور دکتر کامبیز بازرگان، معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر نیک‌کامی، رییس پژوهشکده و همچنین معاونین و برخی از اعضای هیأت علمی حضور داشتند، برگزار شد. در این جلسه که با تلاوت آیات قرآن مجید آغاز شد، در ابتدا فیلمی از فعالیت‌های پژوهشکده در موضوع گرد و غبار، دستاوردهای مربوط به آن و نتایج به دست آمده از پژوهش‌های انجام شده در این موضوع برای حضار پخش شد.

در ادامه آقای دکتر نیک کامی ضمن عرض خیر مقدم به جناب آقای دکتر نوبخت و همراهان، گزارش مفصلی از فعالیت‌های پژوهشی، دستاوردهای به دست آمده و راهبردهای آینده ارایه کردند. در این گزارش به چالش‌های پیش روی کشور همچون سیل، کم‌آبی، فرسایش خاک و رسوب، گرد و غبار و اشتغال و بهره‌وری که به شکل‌های گوناگون در حیطه وظایف پژوهشی پژوهشکده قرار می‌گیرد، اشاره شد. گزارش در ادامه به بحث وضعیت فرسایش خاک در کشور، و ارایه میزان خسارت آن که سالانه بالغ بر 7/10 میلیارد دلار برآورد شده است،‌ اشاره می‌کند. 

آقای دکتر نیک‌کامی ضمن ارایه کامل فعالیت‌های پژوهشی انجام شده به مواردی همچون تهیه اطلس فرسایش خاک، اطلس سیل‌خیزی، ظرفیت آبی و سیمای حوزه‌های آبخیز کشور اشاره کردند. همچنین در ادامه گزارش مبسوطی از طرح شناسایی کانون‌های گرد و غبار، طرح الگوی اقتصادی و معیشتی احیای دامنه جنوبی البرز، طرح الگوی اقتصادی و معیشتی سامانه‌های استحصال آب باران برای توسعه باغات، ایجاد سامانه هوشمند برآورد خسارات محصولات کشاورزی، الگوی ایجاد سدهای زیرزمینی، طرح جامع آبخوانداری و مهار سیلاب ارایه شد. در گزارش ایشان در زمینه آبخوانداری، به نتایج آخرین تحقیقات اشاره و بیان شد که اثر بخشی پخش سیلاب بر تغذیه آبخوان‌ها بالغ بر 60 تا 70 درصد بوده، که از همه روش‌های دیگر تغذیه مصنوعی که در جهان مطالعه شده، بالاتر است.  

در ادامه این گزارش به نتایج و روند اجرایی طرح‌هایی همچون طرح کلان احیاء و بازیافت اراضی ساحلی با استفاده از جریان‌های جزر و مدی، طرح کلان و فناورانه چند منظوره ساماندهی خشکه رودها، برنامه‌های راهبردی مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز کشور، برنامه جامع مدیریت خشسکسالی در استان‌ها و طرح جامع تغییر اقلیم، پیگیری تاسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز در مناطق خشک از طریق یونسکو، اجرای طرح بررسی و تحقیق اثرات تغییر کاربری اراضی جنگلی بر میزان فرسایش خاک در سه استان شمالی با استفاده از رادیوایزوتوپ‌ها و ارائه پروپوزال جدید به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی IAEA  و تصویب آن اشاره شد.

در پایان جلسه آقای دکتر نوبخت ضمن تشکر از رییس پژوهشکده و کلیه همکاران ایشان در به ثمر نشستن تحقیقات انجام شده، از اطلاعات ارایه شده ابراز خرسندی کردند و ابراز داشتند که دریچه جدیدی از نحوه برداشت و تحلیل راهبردی موضوعات مطرح شده باز شده است که هر کدام برای خود در کشور بحرانی را ایجاد کرده‌اند در همین راستا و برای استفاده بهتر از پتانسیل‌های موجود در پژوهشکده از دکتر عدل درخواست کردند تا با همکاری پژوهشکده بررسی و اولویت‌بندی عناوین و موضوعات پژوهش‌های ادامه‌دار و راهبردهای پیش‌بینی شده انجام و در خصوص اعتبارات مورد نیاز تصمیم‌گیری و تخصیص‌های لازمه انجام شود.

در پایان برنامه، آقای دکتر نوبخت از نمایشگاهی که آماده شده بود و همچنین سامانه مولد موج، مدلهای فیزیکی موجود و دستگاه‌های پایلوت تولید آب در مناطق بیابانی بازدید کردند.

 

 

 

 

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها